De gamle filmene, bildene og lydopptakene er i ferd med å bli utilgjenglig for deg og kommende generasjoner.

Det er to grunner til dette

  1. Det fysiske materialet som er bærer av infomasjonen brytes ned.
  2. Avspillingsmulighetene forsvinner. Gamle maskiner som 8 mm. fremvisere og video avspillere/kameraer slutter å virke.

Tenk over om du eller noen i din familie har gamle minner liggende i huset. I tilfelle er tiden over-moden for en ”bergingsaksjon”.

facebook Facebook

pdf Brosjyre Filmdigitalisering

 

Filmdigitalisering AS


Fimdigitalisering ble etablert i 2000 og er i dag et av få norske firmaer som har spesialisert seg på digitalisering av historiske formater innen lyd og film.

Vi leverer til private kunder samt bedrifter og organisasjoner. Eksempelvis NRK, Norsk Sjøfartsmuseum og fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.

Maskinparken består av moderne filmskannere av ypperste kvalitet. Vi har utstyr til å digitalisere de fleste typer formater av lyd, bilde og film. Om noe så utrulig skulle hende at vi ikke har utstyr til et svært skjeldan format, har vi samarbeidspartnere både innanlands og utanlands.

Bilde under viser en av flere skannere vi har i vårt studio. Maskinen omformer 8mm, Super 8 og 9,5mm, med og utan lyd, til digital HD fil. Utstyret er kostbart og leverer høy kvalitet på alle plan.

Med slike avanserte maskiner i arbeid er Filmdigitalisering AS blant de fremste i landet til å digitalisere spole-film. MWA sende personell fra fabrikken i Berlin til vårt studio i Innvik for installering og opplæring av bruker.

44nfwa9i52

Din trygghet

Materialet blir lagret tørt, lysfritt og brannsikkert. Filmer og lysbilder som digitaliseres, blir levert på usb – minne, eller ekstern harddisk. DVD/Blue-ray etter avtale.

Taushetsplikten er det viktigste. Kunden kan være trygg på at private filmopptak fortsetter å være private. Opphavsretten til materialet tilhører opphavspersonen eller arvingane deres.

Vil med dette ønske deg velkomen som kunde, og håper at dette kan hjelpe deg til ta vare på fortiden for framtiden.

Steinar Hilde
Dagleg leder

 

Vi hjelper deg med konvertering fra ulike gamle analoge og digitale format.

Film
film
Lysbilder
lyd
Lyd
lyd

 
tv

Historiene og minnene bringes videre. Det er viktige bidrag til de som vokser opp og til de som kommer etter...

Digitalisering
er en prosess der analoge signaler konverteres til digitale signaler.

Digitalt lagrede opplysninger har den fordelen at signalene ikke svekkes over tid, samt at lyd og bilder kan kopieres fra ett digitalt medium til et annet, uten at kvaliteten forringes.

Man regner med at høykvalitets CD/DVD eller Blu-ray vil holde i minst 100 år. Hvis man med jevne mellomrom, f.eks hvert 10. år kopierer informasjon til nyere medier, vil de digitale signalene i prinsippet bevare kvaliteten uendelig.